Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Адвокат Савченко написав відкритого листа Путіну

Адвокат української льотчиці і народного депутата Надії Савченко Марк Фейгін написав відкритого листа президентові Росії Володимиру Путіну.

"Звернутися до Вас мене змусила винятковість ситуації, в якій опинилася моя підзахисна. Поки я пишу Вам, термін її відмови від їжі наблизився до 45 днів", - пише він у Facebook.

"Процесуального матеріалу, який дозволив би зробити обґрунтований висновок про роль Савченко в зазначених вище події, більш, ніж достатньо, - продовжує він. - Сім місяців - це більш ніж достатній термін, щоб перевірити дані білінгу телефону обвинуваченої, показань очевидців подій і провести належні процесуальні заходу. Однак Савченко і тепер у в'язниці".

Зазначені вище обставини змусили Савченко вдатися до голодування, як останнього способу домогтися чесного і справедливого розгляду, пише адвокат, оскільки суд уже показав, що ні в чому не має наміру розбиратися. Його, за словами Фейгіна, "просто немає", і в такій ситуації він як адвокат не зумів би не тільки відстояти права навіть самого Путіна, якому загрожувало б довічне ув'язнення, але й захистити від байдужості і знущань.

"...Лякає те, що в останньому моєму з нею спілкуванні у в'язниці я прямо почув про її бажанні померти. Мої слова не є перебільшенням, в чому легко переконатися, давши собі працю поцікавитися про все у керівництва УЗКС ФСБ Росії, що здійснює оперативне супроводження справи", - пише російському президентові адвокат Савченко.

"Вам, як юристу, добре відомо одне банальне правило: "коли не знаєш, як вчинити, роби по закону". Чого вже там, Ви самі знаєте, що робити..." - підсумовує він.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ