Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

За скільки продадуть президентську резиденцію у Львові?

Сьогодні, 26 січня, під час прес-конференції у Львівській обласній раді голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик повідомив: президентську резиденцію, що у Львові на вул. Глінки, 12 продадуть на аукціоні за початкової ціни 29 млн грн.

За словами Ярослава Качмарика, виторг поповнить обласний бюджет розвитку.

«Цього року ми задекларували 50 млн грнв обласному бюджеті розвитку. Відтак, ми очікуємо, що цей бюджет ще поповнять як мінімум 28 млн 932 грн», – сказав він.

Також Ярослав Качмарик зазначив, що під час аукціону ціна за приміщення може зрости, звісно, якщо буде конкуренція.

Він розповів, на що планують використати вторговані горші.

«15 мільйонів гривень будуть використані на проекти з енергозбереження у бюджетній сфері, оскільки нині це дуже актуально. Решта піде на співфінансування проектів, які частково підтримуються з державного бюджету. Зокрема, йдеться про проект реконструкції перинатального центру у Львові», - наголосив Ярослав Качмарик.

Водночас начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра зазначив, якщо коли конкурс не буде подано зая­вок, то є можливість знизити ціну.

Він додав, що наразі будівля перебуває у власності обласної ради. Але колиспоруда знайде нового господаря, міська рада оформить договір оренди землі, що передбачатиме визначену орендну плату, а після цього власник матиме право викупити ділянку. 

Ярослав Качмарик додав, що колишня президентська резиденціяповинназацікавити інвесторів, адже не буде жодних обмежень щодо призначення будівлі, тільки щоб це не суперечило закону та громадському порядку.

Додамо, що аукціон відбудеться 25 лютого об 11. 00 годині на вулиці Винниченка у місті Львова. Наразі ніхто не подав заявки на участь в аукціоні.

Приміщення на вул. Глінки, 12 досі було призначене для тимчасового проживання перших осiб України та iнших держав, членiв офiцiйних делегацiй, якi перебували з вiзитом у Львiвськiй областi. Однак насправді резиденція площею 489,9 кв. м давно простоює.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ