Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині посіяно понад 185 тис. га озимих зернових культур

На Львівщині посіяно понад 185 тис га озимих зернових культур. Про це повідомив 27 січня заступник голови Львівської ОДА Володимир Харчук під час Всеукраїнської селекторної наради щодо продовольчої безпеки та підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт у 2015 році.

При цьому він зазначив, що всього зернових культур буде посіяно 306, 2 тис. га, або 100,8% порівняно з 2014 роком, в тому числі: ярих зернових культур 120,5 тис. га та 109 тис. га технічних культур.

У свою чергу директор департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Осип Магур розповів, що 49% посівних площ займатимуть зернові культури, 17%-технічні, 19% складатимуть картопля та овочі і 15% - кормові культури.

“Загалом в усіх категоріях господарств Львівщини прогнозована площа посіву складає 629,8 тис. га, що на 1,2 тис. га більше, ніж у 2014 році”, - зазначив директор департаменту.

Осип Магур також повідомив, що у сільськогосподарських підприємствах Львівщини під час весняно-польових робіт буде задіяно 2595 тракторів, 1081 плугів та 1016 культиваторів.

Окрім цього, він зазначив, що державні меліоративні системи області підготовлені до роботи на площі 283,0 тис. га, що становить 57%. Також за його словами, проводиться ремонт та очистка каналів і дамб, готуються до роботи насосні станції, ремонтуються гідротехнічні споруди.

Він також нагадав, що у 2014 році Львівщина зібрала рекордний врожай зернових.

“Покращення врожайності в області відбувається не за рахунок збільшення посівних площ, а завдяки впровадженню новітніх технологій”, - резюмував директор департаменту агропромислового розвитку. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ