Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нерукотворний Образ Ісуса Христа виставлять для почитання у соборі св. Юра

До Львова з особистої захристії Папи Римського привозять унікальну реліквію – оригінал Нерукотворного Образу Ісуса Христа. З 30 січня до 15 лютого святиня буде виставлена до почитання у Соборі Святого Юра, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Попри надзвичайно тривожні звістки, які ми отримуємо кожного дня, маємо одну дуже приємну звістку. Думаю, що Боже провидіння подіяло саме так, що в ці дні, коли ми в особливий спосіб переживаємо біль і втрату, Господь Бог захотів сам безпосередньо бути присутнім з нами в уособленні свого Нерукотворного образу.

Важлива подія – це приїзд в Україну, а саме до Львова, Нерукотворного образу Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. Це є саме оригінал, а не жодного роду копія. Ще задовго до подій, які відбуваються в нашій державі, Митрополит Львівський владика Ігор звернувся із проханням, попередньо отримавши благословення в Предстоятеля Блаженнішого Святослава, щоби з нагоди 25-ліття легалізації Української греко-католицької церкви, ми могли вітати таку святиню в нашому місті Львові. В цей рік, в цих подіях ми отримуємо цей дарунок від Святішого Отця. Це свого роду неабияка підтримка, втамування великого болю кожного громадянина України.

Тому дякуємо Святішому Отцеві за цей дар, який перебуватиме у Львові протягом двох тижнів. Приготування до візиту цієї реліквії тривало довгий період часу, але в дуже короткий термін нам довелося укласти абсолютно всю програму. Рівно за два тижні ми уклали контракт із Апостольською столицею і підготувати належний рівень безпеки, обслуговування, щоб вірні могли приступати до цього Нерукотворного образу. Ця реліквія потрапляє до нас за особливого сприяння Надзвичайного повноважного посла України на престолі у Ватикані Тетяни Іжевської. Відтак, цю святиню зустріне в Києві і буде супроводжувати представник Міністерства закордонних справ», - розповідає прес-секретар Львівської Архиєпархії УГКЦ, капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк.

«Ця унікальна подія, яка ознаменує наше місто цієї п’ятниці, є надзвичайно важлива не лише для мешканців міста, а й загалом для всієї країни, адже до Львова прибуде святиня, одна із небагатьох, яка безпосередньо пов’язана з життям Ісуса Христа. Якщо говорити також про духовний контекст цієї події, то для мешканців міста зараз є дуже важливою духовна та моральна підтримка в таких формах. А присутність святинь безпосередньо пов’язана з людьми, адже гармонізує їхню духовність.

Щодо організаційних речей, то спільно з Церквою і з іншими службами міста ми пропрацювали заходи безпеки: з міліцією, Державтоінспекцією, СБУ, управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, медичною службою міста», - зазначив в.о. начальника управління внутрішньої політики ЛМР Євген Бойко.

«Туринська плащаниця – це образ Христа, який помер і воскрес. А ця реліквія, яку ми привозимо до Львова – це образ Христа Живого, який іде на смерть і знає, що після смерті буде Воскресіння. З’ява цього Образу в Україні – це чудо для нас, бо це образ Бога, який іде на вірну смерть, але є Богом не мертвих, а живих. І нехай ми це досвідчимо завдяки тій реліквії, яка буде між нами вже незабаром», - додав прес-секретар Львівської Архиєпархії УГКЦ, капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ