Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Ще до того, як його взяли на хабарі, ми просили перевірити цього чиновника», - ГО «Комітет екологічного порятунку України»

Ми знаємо про кого йдеться. Прізвище цього чиновника Сирко, і у нас до його роботи були серйозні претензії», - так президент ГО «Комітет екологічного порятунку України» Марко Шпікула прокоментував інформацію ГУ МВС України у Львівській області про те, що працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю взяли на хабарі заступника начальника відділу Державної екологічної інспекції Львівської області.

Зокрема, Марко Шпікула сказав: «Після отримання неодноразових звернень від підприємців, щодо систематичної відмови в погодженні документів, які подаються на отримання спеціального дозволу на користування надрами, ми ще у листопаді торік звертались у Державну екологічну інспекцію з проханням, щоб Сирко І.В. надав письмове пояснення щодо відмов. Ми просили екоінспекцію провести службове розслідування діяльності цього інспектора, оскільки причини відмови і мотивація були незрозумілі. І це наштовхувало на гіпотезу про службову недбалість,професійну некомпетентність чи схильність до вчинення корупційних дій з боку названого чиновника. Однак,моє звернення не було розглянуто по суті, більше того, у відповіді Держекоінспекції містилася неправдива інформація», - заявив президент ГО«Комітет екологічного порятунку України» Марко Шпікула.

«Цікаво, що у відповідях, які одержували підприємці зазначалося, що документи пропонується направити на доопрацювання «у зв'язку з невідповідністю поданого пакету документів вимогам законодавства» або говорилось про «недостатність природоохоронних заходів». Власне, коли в пропозиціях не зазначаються конкретні заходи, а має місце їх розмитість і нечіткість, то це, на мою думку, свідчить про наявність певних корупційних чинників, про зацікавленість певних осіб в тому, щоб суб'єкт господарювання не розумів чому йому відмовили та не міг виправити якісь недоліки самостійно, а тільки через зустріч з таким собі сирками», - додав Марко Шпікула.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ