Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство

На сайті Маріупольської міської ради продовжуються маніпуляції з рішенням щодо визнання Росії агресором

На сайті Маріупольської міської ради продовжуються маніпуляції з рішенням щодо визнання Росії агресором, а «днр» і «лнр» – терористичними організаціями. За новою версією рішення взагалі не було

Отож, на сайті Маріупольської міської ради вдруге переписали повідомлення (третій варіант), в якому йшлося про прийняте 27 січня рішення депутатів визнати Росію країною-агресором, а «днр» і «лнр» – терористичними організаціями. Згідно з останньою версією, жодних рішень із цих питань міська рада взагалі не ухвалювала.

«Гал-інфо» вже звертало увагу на те, що сьогодні близько 11:30 на сайті Маріупольської міської ради зазнала змін новина щодо вчорашніх рішень депутатів із двох дражливих питань: визнання Росії країною агресором і «днр»/«лнр» – терористичними організаціями.

В останній версії, яка з’явилась на сайті приблизно о 17:00, взагалі не йдеться про ухвалення депутатами будь-яких рішень. Повідомляється, що «депутати одностайно взяли до відома озвучену інформацію».

Понад те, до невпізнаваності змінилася й сама інформація, яку нібито взяли до відома депутати. У ній більше не згадується ні Росія, ані тероризм.

Тепер виявилося, що депутати Олександр ЯрошенкотаІгор Решетняк (які, згідно з попередніми версіями, пропонували проголосувати за визнання Росії агресором) розповіли про «затримки при огляді автотранспорту з гуманітарною допомогою, що йде до міста».

У повідомлення залишилась згадка про «збройну агресію», але не лишилося навіть натяку на те, хто є агресором.

Так, якщо в попередніх версіях прес-служба міської ради сором’язливо ухилилася від звинувачень на адресу Росії, уживши завуальованого вислову «агресія зі Сходу», то в останній версії поготів написала про «засудження збройної агресії та обстріл мирних громадян». Питання про те, хто виявляв цю агресію та обстрілював громадян, на сайті вирішили не порушувати.

Пункт про тероризм в останній версії повідомлення взагалі зник.

Природно, що зазнав змін і заголовок повідомлення. Замість первісного заголовку «Депутати Маріупольської міської ради підтримали сьогоднішні рішення Верховної Ради України» з’явився заголовок «Депутати Маріупольської міської ради обговорили інформацію про збройну агресію».

Нагадаємо, що в первісній редакції повідомлення (від 27 січня) йшлося проте, що

«…в ходе работы внеочередной сессии горсовета, депутаты Александр Ярошенко и Игорь Решетняк внесли предложение поддержать два сегодняшних решения Верховной Рады Украины: о признании агрессии с Востока и утверждении порядка признания организаций террористическими (утвержденный порядок – это первый шаг к признанию ДНР и ЛНР террористическим организациями).

Городской голова Юрий Хотлубей поставил вопрос на голосование, после чего решение было принято единогласно».

У другій версії, що з’явилась на сайті 28 січня приблизно об 11:30, зникла частина речення, в якій йшлося про «днр» і «лнр»:

«…в ходе работы внеочередной сессии горсовета, депутаты Александр Ярошенко и Игорь Решетняк внесли предложение поддержать два сегодняшних решения Верховной Рады Украины: о признании агрессии с Востока и утверждении порядка признания организаций террористическими.

Городской голова Юрий Хотлубей поставил вопрос на голосование, после чего решение было принято единогласно».

Нижче подаємо скріншот останньої версії повідомлення на сайті Маріупольської міської ради на той випадок, якщо воно знову зазнає змін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ