Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівщина виділить на енергозбереження 15 млн грн

Вже цього року на території Львівської області розпочне роботу мобільна лабораторія, за допомогою якої спеціалісти визначатимуть, якими є тепловтрати на об’єктах комунальної власності у сфері освіти, медицини та соціального захисту, повідомила прес-служба Львівської облради.

В повідомленні зазначено, що під час наради, яку 27 січня, провів заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак, було обговорено низку питань, які стосуються реалізації спільних з ПРООН та фондом «Східна Європа» проектів.

Учасники наради озвучили інформацію про стан виконання у 2014 році тристоронньої угоди між ЄС/ПРООН, Львівською обласною радою та Львівською обласною державною адміністрацією. Зокрема, було зазначено, що обласна рада та обласна державна адміністрація торік виконали свої зобов’язання перед ПРООН в частині фінансування виготовлення п’яти проектно-кошторисних документацій (ПКД) на об’єкти комунальної власності у галузях освіти, медицини та соціального захисту. Водночас, враховуючи обсяг фінансового ресурсу, закладеного в обласному бюджеті на 2015 рік (15 млн грн), є потреба у розробці ще  чотирьох-п’яти ПКД у поточному. Відтак, ще у цьому році десять об’єктів комунальної власності обласної ради отримають кошти на заходи з енергозбереження.

За словами Валерія П’ятака, ті об’єкти, на які вже виготовлено проектно-кошторисну документацію, можуть вже найближчим часом отримати фінансування на реалізацію заходів з енергозбереження (заміна вікон, дверей, утеплення фасадів, заміна котлів, тощо).

Разом з тим, за дорученням заступника голови Львівської обласної ради управлінню майном спільної власності та управлінню економічної політики обласної ради потрібно визначити та подати на розгляд пропозиції щодо об’єктів, на які слід розробити проектно-кошторисні документації та закласти кошти на проведення вже у 2016 році енергозберігаючих заходів на таких об’єктах комунальної власності Львівської обласної ради.

Окрім питань щодо виконання своїх зобов’язань перед партнерами з ЄС/ПРООН, на нараді також обговорили можливість підготовки до роботи мобільної енерголабораторії. На сьогодні кандидати на енергоаудиторів пройшли відповідні навчання і зовсім скоро приступлять до роботи.

Принагідно зазначимо, що за допомогою мобільної лабораторії, яка є у комунальній власності обласної ради, проводитимуть енергоаудит на об’єктах бюджетної сфери. Водночас, на нараді обговорили також можливість проведення такої експертизи і на об’єктах, які є комерційною власністю. В зв’язку з цим департамент економіки Львівської ОДА повинен вивчити потреби при визначенні тарифікації за проведення енергоаудиту окремо – на об’єктах бюджетної сфери і на об’єктах, які є приватною власністю.   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ