Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львівській міськраді хочуть ліквідувати генконсульство РФ

Сьогодні, 29 січня, під час засідання сесії Львівської міьскої ради голова фракції "Свобода" Любомир Мельничук озвучив звернення до президента з вимогою невідкладно почати процедуру ліквідації Генконсульства РФ у Львові згідно з вимогами міжнародного права. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

За словами депутата, навіть світ офіційно визнав Росію агресором в на території України. Депутат переконаний, що російське консульство - це загроза безпеки у Львові.

"Ще минулого року СБУ депортувала до Росії кількох дипломатів, які працювали у Генконсульстві РФ у Львові. Працівників консульства неодноразово підозрювали у диверсійній діяльності та координації агентури спецслужб РФ у регіоні. Сьогодні консульство на вул. Левицького, 95, досі охороняють працівники українських правоохоронних органів", - сказав Мельничук.

Як заявив Мельничук, присутність у Львові офіційного представництва агресора, збройні сили якого вбивають українців та посягають на суверенітет України, несе загрозу безпеці львів'ян. Відповідно, депутати вимагають в президента та МЗС почати процедуру ліквідації.

Фото - Павло Паламарчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ