Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ПОЛЬЩА ВКАЗАЛА РОСІЇ НА ЇЇ МІСЦЕ

Президента Росії Володимира Путіна демонстративно не запросили на відзначення 70-ліття визволення радянськими військами концтабору в Освенцімі.

 На урочистих заходах були лідери всіх провідних європейських держав, офіційні делегації держав антигітлерівської коаліції, в тому числі і канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем’єр-міністр Франції Франсуа Оллланд, наш Президент Петро Порошенко, колишні в’язні табору Аушвіц - Біркенау та всі світові медіа. Офіційна делегація від Росії на чолі із головою президентської адміністрації Сергієм Івановим була у повній ізоляції, жодному із росіян не дали слова.

Більше того, абсолютно в руслі інформаційної війни між Росією та Заходом польський міністр МЗС Гжегож Схетіна доречно зауважив, що концтабір Аушвіц визволяли українці Першого Українського Фронту.

Російські засоби масової інформації «оторопіли і захлинулися» від люті, адже це тільки їм дозволено перекручувати історичні факти та видумувати жахливі історії проти своїх ідеологічних ворогів - США, Європи, України та, зрештою, і проти самої Польщі.

Керівник польської дипломатії, на мій погляд, свідомо показав росіянам, якими дошкульними ударами можуть бути інформаційні відповіді Заходу на безпрецедентну ідеологічну війну, яку розв’язала саме Росія проти західних демократичних цінностей.

Польща вдарила по єдиній історичній російській гордості, яка близька до релігійного фанатизму під назвою «Большая Победа». Незважаючи на мільйони загиблих українців та білорусів, саме росіяни повірили у міф, що саме вони є спадкоємцями Перемоги у Великій Вітчизняній Війні. А тут всі росіяни почули, що найпозитивніший епізод в історії належить не їм, а українцям, з якими вони нині воюють, називаючи їх «фашистами». Болючий удар, роздутий додатково кремлівською пропагандою.

Але польська дипломатична логіка проста і зрозуміла, і ми за неї глибоко вдячні. Не може бути «путінська» Росія спадкоємцем Перемоги над гітлерівським фашизмом, коли вона сама діє гітлерівськими методами проти своїх сусідів. Це нонсенс. Тому, дякуємо Вам, поляки, за підтримку.

А Володимиру Путіну довелось обмежитися місцевими заходами у Москві, де він не забув вколоти Україну та «бандерівців» і наголосити вчергове про російські імперські амбіції. Дарма, його ніхто вже особливо не чує. Міжнародна ізоляція Росії на фоні останніх подій на сході України посилюється.

Цього року 70-ліття Перемоги над німецьким фашизмом збираються гучно відзначати і в Москві.Але на помпезному ювілеї не буделідерів цивілізованого світу, не буде офіційної української делегації, не буде представництв інших країн із колишнього СРСР. За те у першу міжнародну поїздку до Москви у броньованому поїзді, як колись його батько,вирушить диктатор із Північної Кореї Кім Чир Ір.

Братня нам Польща наочно показала роль і місце путінської Росії (я вирізняю Велику Росію Чехова і Толстого від путінської «кагебешної» Росії) в сучасній історії світу. Президент Росії справжній лідер групи країн та терористичних організацій, серед яких Північна Корея, Іран, Нікарагуа, Хезболла, Аль-Каєда та бойовики із Лугандону. Тому історичне місце Володимира Путіна не серед переможців над фашизмом, не серед цивілізованих європейських країн, його місце на лаві підсудних Гаагського трибуналу та серед сумнозвіснихсвітових лиходіїв - Гітлера, Сталіна, Калігули та Батия .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ