Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Спостерігачі ОБСЄ фіксують рух військової техніки на Донбасі

Спостерігачі ОБСЄ фіксують рух військової техніки на Донбасі, - BBC Україна.

Моніторингова місія ОБСЄ продовжує фіксувати рух військової техніки без розпізнавальних знаків по територіям, підконтрольним сепаратистам.

Про це йдеться в звіті місії за 28 січня, який був опублікований у четвер ввечері.

Зокрема спостерігачі бачили рух БМП-2 по центру Донецька та семи вантажівок без розпізнавальних знаків, які рухались на південь від міста.

У передмістях Харцизька, який перебуває під контролем самопроголошеної "ДНР", спостерігачі помітили колону з п'яти танків Т-72, яка зупинилась на дорозі у східному напрямі. Незабаром місія спостерігала ще одну колону танків Т-72, що рухалась на схід у супроводі чотирьох військових "Уралів". Вся техніка - без розпізнавальних знаків.

Військову техніку бачили й біля Макіївки.

Представники місії вирішили відвідати контрольований сепаратистами пункт пропуску на українсько-російському кордоні біля селища Ульянівський, однак по дорозі туди один з "місцевих командирів казаків без пояснень порадив не наближатися до пункту пропуску Ульянівський".

Після того, як спостерігачі повернули в західному напрямку в бік Донецька, вони помітили посилення руху військових вантажівок без розпізнавальних знаків, накритих брезентом, в обох напрямах між Донецьком та кордоном з РФ, додається в звіті.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ