Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Кредобанк» закінчив 2014 рік з понад 4,5 млн гривень прибутку

Чистий прибуток ПАТ «Кредобанк» за підсумками 2014 року склав 4,59 мільйона гривень. Це випливає з даних річної фінансової звітності за українськими стандартами, що були оприлюднені банком, повідомила прес-служба ПАТ «Кредобанк».

Згідно з даними звітності, за підсумками минулого року «Кредобанк» також значно збільшив свої активи – до 6 мільярдів гривень. Операційний результат банку за 2014 рік перевищив 83,5 мільйона гривень, а кредитний портфель зріс до 3,3 мільярда гривень.

Також варто відзначити, що за багатьма показниками у 2014 році «Кредобанк» випередив банківський сектор. Зокрема, чисті активи банку зросли на 41,9%, обсяг кредитів фізичним особам – на 34,9%, депозити юридичних осіб – на 61,1% порівняно з 2013 роком. За депозитами фізичних осіб «Кредобанк», всупереч негативним ринковим тенденціям, продемонстрував приріст – обсяги депозитів зросли на 7,4%.   

 «Незважаючи на політичні потрясіння та економічну турбулентність, у 2014 році «Кредобанк» отримав прибуток та зростав швидше за ринок. Це вдалося як завдяки збереженню довіри клієнтів, так і завдяки чіткій та наполегливій роботі колективу банку і всебічній підтримці нашого стратегічного акціонера – найбільшого банку Польщі РКО Bank Polski,  – говорить  Голова Правління ПАТ «Кредобанк» Дмитро Крепак. – Щиро дякую нашим клієнтам за довіру та запевняю, що у 2015 році банк продовжить якісне обслуговування клієнтів з пріоритетною увагою до збереження їхніх коштів».

Довідка.

ПАТ «Кредобанк», заснований у Львові у 1990 році, є найбільшим банком Західної України та  найбільшою польською інвестицією у банківську систему України, належить до групи великих банків за класифікацією НБУ. Його стратегічним інвестором є найбільший банк Польщі – PKO Bank Polski S.A., чия частка у структурі акціонерного капіталу банку складає 99,6%. «Кредобанк» є одним з трьох українських банків, чий кредитний рейтинг з 2006 року визначає одне з найстарших рейтингових агентств світу – Standard & Poor’s. Банк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу в 22-х областях України та Києві. У вересні 2014 року «Кредобанк» потрапив до ТОП-5 рейтингу надійності депозитів українських банків від агентства «Стандарт-рейтинг», яке раніше підтвердило «Кредобанку» найвищий рейтинг депозитів – ua.1 за шкалою агентства, оновило короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 та підтвердило кредитний рейтинг банку за національною шкалою на рівні uaAA. У жовтні 2014 року «Кредобанк» увійшов до ТОП-11 найнадійніших банків України в рейтингу від журналу «Новое время» та інвестиційної компанії DragonCapital, а у листопаді – увійшов до ТОП-5 найстійкіших банків України за версією порталу «Мінфін». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ