Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

«Монологи війни». Позивний «Нестор»: Моядружина - головний волонтер і начальник тилу

«Боги війни» - так поважно солдати часів Великої Вітчизняної називали артилерію. На східному фронті України вони отримали ще один яскравий епітет: «Арта. Ті, хто «правильно насипає та поливає».

Андрій Кобзар, позивний «Нестор». 37 років. Одружений. Колишній посадовець«Київводоканалу», доброволець. Нині - артилерист. У зоні АТО знаходиться з травня.

«Мене вразив цей воїн, - каже Анна Нитченко, журналіст і редактор «Монологів війни». – В голові не вкладалось, така усміхнена та щедра до жарту людина - «Бог війни».Чого тільки не буває в житті…».

Андрій «Нестор» Кобзардавно усвідомив – війни між Україною та Росією не уникнути. Щобворог мав достойну відсіч, вирішив серйозно підготуватись до випробувань. За декілька роківпройшов курс свого особистого вишколу. І в час «Ч»,до добровольчих лав, вступив свідомий, фізично і морально підготовлений 37 - річний воїн.В військкоматі йому відмовили: зараз нам артилеристи не потрібні.Тому, екіпірувавши себе і декількох своїх побратимів – пішли у добровольчу піхоту.

Дружина «Нестора» була готова до такого розвитку подій. Вона не тільки не намагалась зупинити чоловіка, але стала його головним тилом і персональним волонтером. Зі слів Андрія, зараз вона розуміється на необхідних військових приладах краще за нього.

Андрій «Нестор» Кобзар

- «Найтяжчий день – це взяття Слов’янська… Ми провели там спецоперацію. Тоді я отримав своє поранення. День був для нас дуже вдалий. Це був перший випадок, коли було захоплене їхнє терористичне лігво з величезною кількістю зброї, з супроводжувальними документами, яка ідентифікувала її як російську»

- «Дуже цікаві відчуття, коли ти риєш свій персональний окоп на рідній українській землі»

- «Війна - це процес творчий. Тобі поставлене завдання. Ніхто тобі не забороняє зробити трохи інакше. Головне - виконати завдання, яке поставлене»

- «У мене дружина – це мій головний волонтер. Начальник тилу»

- «Дзвонить мені мій бойовий товариш. Він на ротації був. Каже: «Нестор, у мене дах їде. Ввечері дискотека, а тут хлопця привозять. А я йому кажу: «Друже ,а може ми для того і воюємо, щоб тут продовжувалося мирне життя…»

- «Мені 37 років, краще я це буду робити, ніж хлопець 18-20 років, для якого це буде психологічна травма на все життя».

https://www.youtube.com/watch?v=0kJy_mxIw4E&feature=youtu.be

«Монологи війни».Позивний «Нестор». Прем»ера. 31 січня у суботу о 19.30 на телеканалі ТВІ

«Монологи війни» . 1 лютого, неділя, о 19.30

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ