Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ввезені на початку двотисячних угорські гудрони можна утилізувати: справу закрили

Для вирішення багаторічної гудронної проблеми, що склалася на території Роздільського ДГХП «Сірка», департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА ініціюватиме зустріч з ДП «Спецсервіс», яке завезло ці небезпечні відходи з Угорщини у 2001-2002 роках. Окрім цього, проведуть й додаткові аналізи ґрунту з кислими гудронами для визначення їх впливу на довкілля. Про це йшлось 28 січня на виїзній нараді у Новому Роздолі щодо екологічних проблем у зоні діяльності Роздільського державного гірничо-хімічного підприємства «Сірка», ініційованій департаментом екології та природних ресурсів Львівської ОДА, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як повідомив директор обласного департаменту екології та природних ресурсів Олексій Балицький, питання цих небезпечних відходів не вдавалось вирішити більше 10 років, оскільки гудрони були речовими доказами у кримінальній справі по ДП «Спецсервіс». На даний час справа закрита.

Тому сьогодні, за його словами, безпечна утилізація та зберігання гудронних залишків, імпортованих з Угорщини, – це першочергове завдання. «З метою запобігання виникнення надзвичайної ситуації, створення безпечних умов для життєдіяльності нам необхідно забезпечити екологічно безпечну ліквідацію цих відходів», - зазначив він.

Окрім цього, під час наради присутні обговорили проблеми сміттєзвалища в м.Новий Розділ, а також перспективи створення Новороздільського індустріального парку. Зазначимо, що місто Новий Розділ, в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна, отримав грант та кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на реалізацію Проекту «Розвиток підприємництва шляхом покращення доступу до інвестиційних ділянок».

«Кінцевою метою є створення Новороздільського індустріального парку. Зараз триває робота над цим Проектом та здійснюється рекультивація земель на території Нового Роздолу», - розповів Олексій Балицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ