Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Каплін: ГПУ і СБУ мають розібратися з мером Полтави, який не визнає Росію агресором, а «лнр» та «днр» – терористами

Каплін: ГПУ і СБУ мають розібратися з мером Полтави, який не визнає Росію агресором, а «лнр» та «днр» – терористами

Сьогодні Полтавська міська рада не змогла ухвалити рішення про визнання Російської Федерації країною-агресором, а «лнр» та «днр» – терористичними організаціями. Міський голова Олександр Мамай утримався від голосування. У зв’язку з цим народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Каплін звернувся до ГПУ та СБУ, аби ті порушили справи проти цієї посадової особи та депутатів, які не підтримали цю резолюцію.

Сьогодні на порядок денний Полтавської міської ради був винесений проект рішення про визнання Російської Федерації країною-агресором, а «лнр» та «днр» – терористичними організаціями. Проте депутати не підтримали цього рішення. Зокрема політсила «Совість України», яка має більшість в міськраді та підконтрольна очільнику міста Олександру Мамаю, заблокувала прийняття цього рішення. Сам мер утримався від голосування за цю ухвалу.

Народний депутат Сергій Каплін вже звернувся до Генпрокуратури та СБУ з вимогою порушити справи проти «полтавських сепаратистів».

«Полтава сьогодні не підтримала цієї надважливої резолюції, яку напередодні ухвалили Верховна Рада та інші українські міста. У міськраді було потужне «проросійське» лобі, яке очолив сам мер Полтави Олександр Мамай. Тому необхідно якнайшвидше провести вибори нового мера, аби сепаратисти не очолювали українські міста», – заявив Сергій Каплін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ