Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

eBay припинила роботу на території Криму

Торговий онлайн-майданчик eBay оголосив про зупинку роботи на території півострова Крим. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу eBay.

У повідомленні компанії говориться, що eBay не має можливості безперебійно обслуговувати своїх клієнтів на окупованому Росією півострові.

"Ми повідомили всім клієнтам у Криму про сформовану ситуацію, і наша служба підтримки готова надати допомогу кожному з них. Ми приносимо вибачення за спричинені незручності і з нетерпінням чекаємо моменту, коли обставини в регіоні поміняються, щоб повернутися до Криму і забезпечити стабільну роботу всіх наших сервісів ", - повідомили в прес-службі eBay.

Крім eBay, в окупованому Криму з 1 лютого припиняють працювати й інші американські ІТ-компанії. Це пов'язано з санкціями, які президент США Барак Обама своїм указом ввів 19 грудня минулого року. Указ вводить заборону на експорт товарів, технологій та сервісу та інвестицій у Крим і з Криму.

Обслуговувати кримських користувачів припинила глобальна система онлайн-платежів PayPal, яка поки що залишається частиною компанії eBay.

Інтернет-компанія Google з 1 лютого закриє для користувачів в Криму доступ до низки своїх сервісів, які потребують операцій по оплаті або завантаження програмного забезпечення. Обмеження торкнуться сервісів Google для показу реклами в інтернеті AdWords і AdSense, а також магазину додатків Google Play. Також компанія почала блокувати завантаження оновлень для свого браузера Chrome, а ще заблокувала доступ до Google Analytics.

Компанія Apple ввела заборону на користування магазином App Store для жителів окупованого Криму. Також на півострів заборонено постачати продукцію компанії.

Про аналогічні заборони заявили і такі виробники, як HP і Dell. Через санкцій кримчани також не можуть купувати ігри у Steam і повернути доступ до акаунтів на oDesk.

У Криму також припинить працювати найбільший реєстратор доменних імен в світі GoDaddy.

Еспресо.TV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ