Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика

У Мінську готуються підписати угоду з "конкретними кроками для деескалації"

Документ, який може бути підписаний 31 січня у Мінську, містить список конкретних кроків, покликаних забезпечити реалізацію завдань, спрямованих на деескалацію ситуації.

Як зазначено уповідомленні ОБСЄ, документ був доопрацьований 29 січня.

"Напередодні консультацій у Мінську Тристороння Контактна група дійшла згоди, що має бути досягнуто наступних практичних  результатів: угоди про негайне припинення вогню і виведення важких озброєнь з лінії розмежування, як передбачено Мінським Меморандумом від 19 вересня, необмежений доступ основних товарів і гуманітарної допомоги до постраждалих районів Донецької та  Луганської обл., та відчутний прогрес у звільненні затриманих", - йдеться у заяві. 

Як відомо, раніше в ОБСЄ заявили, що контактна тристороння група готова зустрітися у Мінську 31 січня для проведення ще одного раунду консультацій та завершення домовленостей зі сторонами, як підписали Мінський меморандум 5 і 9 вересня 2014 року.

Разом з тим у ОБСЄ заявили, що у Тальявіні з ранку четверга очікують у Мінську учасників переговорів із "ДНР" та "ЛНР", але спроби зв'язатися з представниками бойовиків поки безуспішні.

Як відомо, 30 січня зустріч контактної групи в Мінську не відбулася.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ