Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Суд відпустив екс-прокурора Сумщини, який розганяв Євромайдан

Зарічний райсуд м. Суми обрав екс-прокурору Сумської області Руслану Білоконю, підозрюваного у перешкоджанні проведення Євромайдану у Сумах в січні 2014 року, запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Про це йдеться у повідомленні ГПУ.

"Прокуратура Сумщини звернулася до суду з клопотанням щодо обрання запобіжного заходу колишньому прокурору Сумської області у вигляді домашнього арешту. Однак, суд відмовив у задоволенні вказаного клопотання", - зазначено у повідомленні. 

Як відомо, 27 січня 2015 року екс-прокурору Сумщини повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню мітингів), ч. 2 ст. 372 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднане з фальсифікацією) Кримінального кодексу України.

"Під час розслідування встановлено, що екс-посадовець, бажаючи перешкодити організації та проведенню у м. Суми акції протесту "Євромайдан", 27 та 28 січня 2014 року підписав 5 повідомлень про підозру депутатам Сумської міської ради, які брали участь у зазначеному заході", - зазначили в прокуратурі.

Як відомо, раніше глава МВС Арсен Аваков заявив, що Білоконю оголосили повідомлення про підозру у масовому незаконному порушенні кримінальних справ 27-28 січня 2014 року проти активістів сумського Євромайдану.

Як зазначив міністр, за такі злочини дають 10 років позбавлення волі. 

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ