Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд повернув державі 45 га землі на Київщині, присвоєні сім'єю екс-депутата

Апеляційний суд Київської області залишив в силі рішення Бориспільського міськрайонного суду про повернення у державну власність земельної ділянки площею 45 га, наданої для ведення фермерського господарства та у подальшому відчуженої на користь родини колишнього народного депутата України, - прес-служба прокуратури Київської області.

Встановлено, що підставою відведення 2 земельних ділянок загальною площею 83 га (45 га та 38 га) первісним власникам стали рішення Гнідинської сільської ради.

Проте, як з’ясувалось у ході прокурорської перевірки, питання передачі у приватну власність сільськогосподарських земель, вартість яких складає майже 38 млн грн на сесії сільради не розглядалося, і рішення щодо їх відчуження депутатами не приймалося.

Реагуючи на виявлені порушення, міжрайонною прокуратурою пред’явлено 2 позови до суду про визнання недійсними рішень органу місцевого самоврядування та виданих на їх підставі державних актів на землю, скасування договорів купівлі-продажу спірних ділянок та витребувати їх з незаконного користування у власність держави.

Бориспільський міськрайонний суд задоволив обидва позови прокурора.

Апеляційний суд, розглянувши скарги відповідачів, залишив в силі рішення суду першої інстанції про повернення у державну власність 45 га земель.

Скарга щодо решти 38 га на даний час перебуває на розгляді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ