Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Полтавська міськрада вдруге спробує проголосувати за визнання Росії агресором

Полтавська міськрада буде вдруге голосувати за визнання Росії агресором. Повідомили в прес-службі Народного депутата України Сергія Капліна.

Міський голова Полтави Олександр Мамай призупинив рішення міськради про невизнання Росії країною-агресором, а ДНР та ЛНР – терористами. Таке розпорядження мер видав після того, як сьогодні під стінами міськради зібрався багаточисельний мітинг. Окрім цього Олександр Мамай призначив засідання міськради на вівторок, на якому депутати повторно голосуватимуть за цю резолюцію. Про це повідомив народний депутат Сергій Каплін, який взяв участь у акції протесту разом із полтавцями.

«Вчора Полтавська міськрада ухвалила рішення, яке обурило не лише все місто, але й Україну. І сьогодні під натиском громадськості мер Олександр Мамай вирішив призупинити це рішення і провести повторне голосування у вівторок. Але те, що міський голова дав заднього ходу не означає, що СБУ та ГПУ не проведуть свої розслідування по відношенню до мера та депутатів», - розповів Сергій Каплін.

Нагадаємо, що вчора на порядок денний Полтавської міської ради був винесений проект рішення про визнання Російської Федерації країною-агресором, а ДНР та ЛНР – терористичними організаціями. Проте депутати не підтримали цього рішення. Зокрема політсила «Совість України», яка має більшість в міськраді та підконтрольна очільнику міста Олександру Мамаю, заблокувала прийняття цього рішення. Сам мер утримався від голосування. Народний депутат Сергій Каплін звернувся до Генпрокуратури та СБУ з вимогою порушити справи проти полтавських «сепаратистів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ