Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У енергоефективність Самбора та Жовкви залучать понад 16 млн грн

Сьогодні, 5 лютого, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, голова Львівської облради Петро Колодій, президент Фонду Східна Європа Віктор Лях, керівники міст Жовкви та Самбора підписали Протокол про наміри щодо реалізації спільного проекту «Муніципальні партнерства для покращення енергоефективності у Самборі та Жовкві», повідомила прес-служба Львівської ОДА.
У документі сторони засвідчили намір підвищити енергоефективність цих міст Львівщини. Зокрема, проект передбачає модернізацію міської котельні для споживання поновлюваних джерел енергії у Жовкві та реконструкцію системи вуличного освітлення Самбора. Для реалізації цих завдань Фонд Східна Європа залучить 14 млн. грн. (кошти Європейського Союзу), а Жовківська та Самбірська міські ради – по 1 млн. 100 тис. грн.

Як наголосив Олег Синютка, такі проекти сьогодні є вкрай важливими не лише для Львівщини, а для кожного мешканця нашого краю.

«У період економічної кризи, коли Україна бореться з ворожою агресією, дуже важливо, що міжнародні компанії дають можливість Львівщині реалізувати необхідні для суспільства проекти. Адже кожен зекономлений кіловат-годин електроенергії, або метр кубічний газу – це наш вклад у спільну перемогу держави. Це також дозволить нам впровадити найновіші сучасні технології і європейські стандарти», - підкреслив керівник області.

Зазначимо, що проект з енергоефективності у Самборі та Жовкві також передбачає здійснення енергоаудитів та навчань персоналу, різноманітні освітні кампанії для населення. Його реалізація розпочнеться вже цьогоріч з 1 березня і триватиме до 28 лютого 2017 року.

Довідка.

Фонд Східна Європа (ФСЄ) – благодійна неприбуткова українська організація, що розпочала свою роботу у 2008 році.

Місія Фонду – сприяти соціальному та економічному розвитку України, мобілізуючи ресурси, зміцнюючи громади та підтримуючи партнерство громади, влади та бізнесу.

Підтримка Фонду здійснюється Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) через Фонд Євразія та іншими донорами – урядами, фондами, корпораціями та приватними донорами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ