Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Кримінал

В СБУ розповіли про розміри хабарів за ухилення від мобілізації

Служба безпеки України жорстко припиняє спроби посадових осіб отримати хабарі при проведенні мобілізації. За останні декілька днів співробітники спецслужби викрили п’ять фактів вимагання та отримання грошей за ухилення від мобілізації і проходження служби в зоні АТО. Повідомили Гал-інфо в прес-службі СБ України.

У Полтавській області затримано "на гарячому" заступника військового комісара одного з об’єднаних РВК. Майор отримав 2 тисячі гривень хабара від призовника за ухилення від мобілізації. На Закарпатті гроші за звільнення від призову вимагав безпосередньо військовий комісар одного з ОРВК. Зловмисника затримано під час отримання хабара в 500 доларів США.

Також на Закарпатті СБУ викрила т.в.о командира однієї з військових частин, який вимагав від свого підлеглого ‒ військовослужбовця 5 тисяч гривень хабара за невідправлення його до зони АТО.

У Хмельницькій області СБУ спільно з військовою прокуратурою гарнізону викрили та припинили протиправну діяльність лікаря районної лікарні – який вимагав і одержав неправомірну вигоду від призовника. Медика затримали у момент одержання 10 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Також на Львівщині викрито протиправну діяльність лікаря центральної лікарні, який за 7 тисяч гривень оформив фіктивні висновки про опікунство над інвалідами. Отримані документи двоє громадян України планували надати до ОРВК для ухилення від мобілізації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ