Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Черговий номер однієї з найтиражніших газет України "Експрес" не вийшов: підпалили підстанцію, яка подає струм до друкарні

Черговий номер однієї з найтиражніших україномовних газет України "Експрес", що видається у друкується у Львові, не вийшов. Цю інформацію Гал-інфо підтвердив головний редактор газети Ігор Починок.

За словами Ігоря Починка, скоріш за все, йдеться про зумисний  підпал. За його версією, палії дістались у середину на територію підстанції і вчинили підпал у двох місцях, кабелі поплавились, сталось коротке замикання, через що вийшло з ладу друкарське обладнання.

Підстанція належить "Львівобленерго".

Ігор Починок сказав, що тираж буде віддруковано після того, як відремонтують підстанцію і друкарню.

Також додамо, що йдеться про найтиражніший і найгрубший, четверговий випуск "Експресу".

Згодом сайт газети "Експрес" повідомив:

"У ніч з понеділка на вівторок невідомі здійснили підпал силових кабелів, що забезпечують електроживлення поліграфічного комплексу, де друкується газета "Експрес" та ще декілька популярних українських газет.

Диверсія трапились на території підстанції обленерго. Учора упродовж усього дня ремонтні бригади обленерго здійснювали відновлювальні роботи. Після поновлення ж подачі електроенергії з'ясувалося, що частина обладнання внаслідок диверсії зазнала ушкоджень.

На цей час швейцарські фахівці здійснюють оперативні заходи, які мають дозволити відновити роботу друкарського обладнання та розпочати друк газет.

Редакція газети "Експрес" повідомила, що оголосить про час виходу затриманого номера відразу як це стане можливим".

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ