Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

СБУ затримала українського оператора за роботу на російські ЗМІ

Радник голови СБУ Маркіян Лубківський погрожує українським журналістам кримінальною відповідальністю за співпрацю з російськими ЗМІ. Про це він повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook після затримання працівниками СБУ українського оператора, котрий допомагав робити сюжет російським журналістам Андрію Григорьєву та Олені Макаровій.

"Разом із російськими журналістами Андрієм Григор'євим (1975 р.н., громадянин РФ, уродженець м.Санкт-Петербург (РФ)) та Оленою Макаровою (1989 р.н., громадянка РФ, уродженка м. Саратова (РФ)), які уже залишили (примусово) територію України, було затримано громадянина України. Цей колишній оператор двох відомих українських каналів робив те, що добре вміє - здійснював зйомку, керуючись командами і установками російських роботодавців", - написав Маркіян Лубківський.

Він також зазначив, що за допомогу російським ЗМІ у здійсненні підривної інформаційної діяльності проти України загрожує кримінальна відповідальність.

Зазначимо, російські журналісти були затримані 25 лютого в центрі Києва. Вони готували матеріал про ходу "Марш правди", котра була організована "Правим сектором".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ