Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Золочеві навчилися заробляти на смітті

Більше року на Золочівщині ефективно працює єдина в області сміттєсортувальна лінія, яку придбали за кошти приватного інвестора, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"Даний об'єкт – це єдиний приклад в області, коли за кошти представників бізнесу була придбана сміттєсортувальна лінія", - сказав Олег Синютка, ознайомившись з роботою підприємства ТзОВ “Еко Баланс Золочів”.

Він зазначив, що для цього проекту не було використано бюджетних коштів і що це приклад того, як ефективно господарює бізнес у сфері поводження з твердими побутовими відходами.

Водночас керівник Львівщини підкреслив, що такий досвід слід поширювати на всю область.

Варто зазначити, що ТзОВ “Еко Баланс Золочів” в жовтні  2013 року ввело в експлуатаціюсміттєсортувальну лінію, де відбувається попереднє сортування ТПВ, пресування та відправлення на вторинну переробку, а органіка вивозиться  на полігон ТПВ.

Щодня з м.Золочева на сортувальну  лінію привозиться близько 100 куб.м. ТПВ. До складу ТПВ входять такі компоненти: папір, картон, харчові відходи, дерево, метал  чорний, метал  кольоровий, текстиль, скло, шкіра, гума, взуття, камені, фаянс, пластмаса, зметене сміття  інше. Відсортовується близько 10% вторинної сировини. 

Також варто зауважити, що цю лінію придбали в Буську, на спільному українсько-німецькому підприємстві “ОЛНОВА”, яке було засновано при участі німецької фірми «HAMMEL Recyclіngtechnіk Gmbh», і яке займається розробкою, конструюванням, монтажем і введенням в експлуатацію як окремих машин, так і цілих комплексів переробної техніки.

Також, під час поїздки Перемишлянський районі, Олег Синютка відвідав  агрофірму “Дзвони”, де збудоване овочесховище без залучення іноземних інвестицій. Керівник області наголосив, що завдяки таким проектам можна буде закуповувати овочі та інші продукти, зокрема, для бюджетних закладів за нижчими цінами.

Крім ознайомлення з роботою підприємств, голова ЛОДА в обох районах провів зустрічі з керівництвом та громадськістю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ