Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Надзвичайні події

У Росії може вибухнути справжня продовольча криза, - експерт

"Порушення і збої в міжнародній торгівлі очевидні. Постачальники переходять на передоплату, банки не кредитують. А ті, їх небагато, кого кредитують, змушені платити від 25 до 35 (!!!) відсотків. Імпортери розоряються через девальвацію і падіння споживчого попиту. Разом з ними тонуть складські та логістичні компанії, транспортні компанії, магазини, торгові мережі", - про це пише у блозі на Укрінформі експер з інвестицій Слава Рабінович.

І далі: "Росія - це країна з аномально високою часткою торгівлі в своєму ВВП, і велика частина торгівлі - це торгівля імпортними товарами і продуктами.

Я не можу уявити собі, як вся ця вибудувана система зможе продовжувати функціонувати навіть півроку. Мені здається, що настануть перебої не тільки з імпортними товарами, до яких російський народ так звик, за останні 20 років, але й будуть перші, але значні перебої з продуктами, протягом наступних буквально трьох місяців.

Імпортозаміщення вирішить проблему 10, ну може бути 20 відсотків дефіциту, в основному, за рахунок набагато менш якісних товарів.

А влітку може вибухнути справжній продовольча криза, включаючи повсюдне її поширення на регіони.

Восени всі зрозуміють, що сільське господарство Росії дуже серйозно зруйновано, і весь сезон провалений. Чому? Тому що при вартості боргового капіталу від 25 до 35 відсотків, коли є величезна імпортна складова, в якій рублеві ціни злетіли в два рази, цей бізнес став збитковим і розорився. І перейшов у володіння умовного Ощадбанку за борги. А Ощадбанк перебуває в іншому бізнесі, ніж управління збитковими с/г компаніями з горами боргів.

Продовольчий дефіцит викличе паніку, люди будуть скуповувати продукти про запас. Це може викликати продовольчий колапс, в т.ч. в регіонах. Голодні бунти. Придушення. Кров. Відділення регіонів? Кров. Громадянська війна?

ЗАТ ФСБ, Рада Безпеки РФ, Путін, Патрушев і всі ці організації і персонажі заварили таку кашу, якої не розсьорбати простою псевдо-антикризовою програмою.

Мало того, економічні процеси настільки інертні, а довіра інвесторів настільки крихка, що втрачається так швидко і відновлюється так повільно, що навіть, якщо вимести всю цю ОЗГ з Кремля, вивести всі війська з України, віддати назад Крим його законним господарям, повернути незаконну націоналізацію назад , відновити відносини з усім зовнішнім світом і домогтися повного і швидкого скасування всіх санкцій, то навіть у цьому випадку знадобляться роки, щоб відновити зруйновану економіку, фінансову систему, довіру іноземних та російських інвесторів.

Нас очікують жахливі катаклізми, на жаль. Неможливо передбачити їх всі точно…".

blogs.ukrinform.gov.ua

Фото з glavcom.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ