Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Шоковані вартістю пального перевізники Львівщини скасували близько 200 рейсів

Підприємства, що здійснюють перевезення на приміських маршрутах у Львівській області, підняли вартість проїзду і скоротили кількість автобусів на рейсах. Про це Гал-інфо розповіли самі пасажири, що регулярно користуються приміськими автобусами.

Зокрема, підвищення вартості проїзду помітили пасажири Буського напрямку. Скорочення рейсів не лише в обідню пору, а й ранкову годину пік зафіксували на Яворівському напрямку.

Заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА Віктор Чайко у коментарі Гал-інфо запевнив, що ситуація з перевезеннями у області контрольована.

«Можливо, деякі перевізники справді підняли вартість проїзду, але перевищення граничного тарифу ми не зафіксували. Також нам відомо, що загалом по області скасували близько двоста автобусних рейсів, проте випадків, коли окремі населені пункти залишися без сполучення – одиниці. Ми скерували листа головам адміністрацій і рекомендували їм провести перемовини з перевізниками, щоб вони врегулювали ці проблеми». – сказав він.

Заступник директора департаменту впевнений, що ситуація зі скороченням рейсів тимчасова. Вона стабілізується тоді, коли стабілізується вартість пального.

«Вартість пального суттєво зросла і для перевізників це певні форс-мажорні обставини. Цілком ймовірно, що в такій ситуації вони намагаються діяти відповідно до обстави. Якщо, скажімо, на маршрутах було два-три автобуси, могли залишити один або два. Але ситуація є контрольованою», - запевнив Віктор Чайко.

Нагадаємо, цього тижня на заправках області суттєво зросла вартість пального. На окремих із них вона сягнули 30 гривень за літру дизпалива. Учора, 26 лютого, Асоціація перевізників Львівщини розповсюдила звернення, в якому повідомила, що буде добиватися перегляду чинних тарифів та впорядкування перевезення пільговиків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ