Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ФСБ хоче забрати землю, передану під собор УПЦ КП у Сімферополі

Київському патріархату УПЦ в Сімферополі пропонують "добровільно" відмовитися від земельної ділянки, на якій планувалося звести собор. Нова кримська влада тепер хоче побудувати на цій землі багатоповерхівки для російських фсбшників.

У розпорядження редакції ZN.UA потрапив лист глави міськадміністрації Сімферополя Бахарєва, спрямований Єпископу Сімферопольському і Кримському Кримської єпархії УПЦ КП.

У листі наголошується, що в міськадміністрацію Сімферополя звернулося Управління ФСБ Росії в Криму "з приводу питання попереднього погодження надання ділянки", акт про вибір якої вже затверджено "головою" Криму Сергієм Аксьоновим.

Йдеться про ділянку загальною площею 3 га, розташовану по вул. Київська в створі будівель "Національної академії природоохоронного і курортного будівництва" та Української школи-гімназії.

На ній планується побудувати багатоквартирне житло для кримських ФСБшників в рамках "російської федеральної програми по забезпеченню військовослужбовців та членів їх сімей житловими приміщеннями".

Причому, вказана земельна ділянка частково охоплює ділянку площею 0,49 га, раніше надану Управлінню Кримської єпархії УПЦ Київського патріархату в постійне користування ще навесні 2013 року, рішенням міськради Сімферополя від 25 квітня.

Землею пропонується "поступитися" шляхом "добровільної відмови" УПЦ КП від права постійного користування цією ділянкою.

243235


243235




Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ