Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

1 березня у Львові відбудеться чемпіонат області з черліденгу

1 березня у Львові відбудеться чемпіонат області з черліденгу. Змагання пройдуть в спортивному залі загальноосвітньої школи № 34 м. Львова (вул. Замкнена, 8). Повідомила Ольга Ведернікова, головний спеціаліст управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації.

Організатори змагань – управління молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації та Львівський обласний осередок Всеукраїнської федерації чегліденгу груп підтримки спортивних команд.

Головний суддя чемпіонату – Наталія Блажко (м. Львів).

У змаганнях очікується участь 30 спортсменів.

Початок змагань о 1300 год.

Довідка.

Черліденг (англ. Cheerleading (ˈtʃɪərˌlidɪŋ), від cheer - схвальний, призивний вигук і lead - вести, управляти) - вид спорту, який поєднує в собі елементи шоу і видовищних видів спорту (танці, гімнастика та акробатика). Черліденг зародився в США в 1870-і роки і набув найбільш широкого поширення до середини XX століття.

Черліденг можна розділити на два основних напрямки:

1.змагання команд за програмами, підготовленими за спеціальними правилами;

2.робота зі спортивними командами, клубами, федераціями для виконання наступних завдань: залучення глядачів (вболівальників) на стадіони і в спортивні зали з метою популяризації фізкультури і спорту, здорового способу життя; створення сприятливого морально-психологічного клімату на стадіоні, пом'якшення агресивного настрою вболівальників-фанатів, створення обстановки «позитивного фанатизму» та управління емоціями фанатів; підтримка спортивних команд, що беруть участь у матчі; активізація і різноманітність рекламно-іміджевої роботи на спортивних заходах.

У 1998 році була заснована Міжнародна федерація черліденгу (англ. International Federation of Cheerleading), куди згодом, крім країн-членів Європейської асоціації, увійшла Японія - країна, де в 2001 р. в Токіо відбувся перший чемпіонат світу з черліденгу. Країни, що входять IFC: Тайвань, ПАР, Гонконг, Індонезія, Японія, Малайзія, Філіппіни, Сингапур, Таїланд, Австрія, Данія, Фінляндія, Франція,Німеччина, Угорщина, Ірландія, Норвегія, Росія, Сербія, Чорногорія, Словенія, Швеція, Україна, Велика Британія, Австралія, Барбадос, Болівія, Бразилія, Чилі, Колумбія, Коста-Ріка,  Панама, Перу, США, Венесуела, Казахстан, Узбекистан.

Всеукраїнська федерація черліденгу офіційно зареєстрована в нашій країні 24 листопада 2004 року. З 2005 року в Україні щорічно проводяться чемпіонат і Кубок України з черліденгу.

Черліденг - окремий самостійний вид спорту. По ньому проводяться змагання українського масштабу, європейського та світового. Чемпіонати з черліденгу проводяться в декількох номінаціях:

·Чір - елементи спортивної гімнастики та акробатики, побудова пірамід та танцювальні перестроювання під гучні кричалки;

·Данс - спортивні танці з елементами гімнастики, з присутністю пластичності, хорошою хореографії та грації, приголомшливою синхронності;

·Чір-мікс - виступи змішаних команд (жінки і чоловіки);

·Стант - колективне побудова пірамід;

·Індивідуальний черлідер - сольний номер;

·Чір-данс шоу;

·Парні станти.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ