Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У списку суддів, що їх мають призначити на довічно, депутат Добродомов знайшов одіозних представників Львівщини

«Після прийняття судової реформи має змінитися система. Всі судді в обов'язковому порядку пройдуть переатестацію, а судді, винну яких буде доведено,мають бутинегайно заарештовані і покарані. Інакше нам не буде чого збиратися у Верховній Раді» - про це заявив Дмитро Добродомов в програмі «Година ЧЕ» на каналі Еспресо ТВ.Повідомилав прес-служба депутата.

Говорячи про нещодавні події в Печерському судді, де Прокуратурою міста Києва був проведений обшук, Дмитро Добродомов висловив думку про те, що Печерський суд має бути ліквідований як явище, що спаплюжило всю систему верховенства права, а з одіозних суддів має бути знята недоторканність.

«У Печерському суді, що не суддя то одіозна фігура, на яких потрібно по кілька справ заводити. Дуже шкода,що до сих пір немає повідомлення про затримання судді - п. Підпалого, який зняв арешти з рахунків Арбузова чи виніс ухвалу про повернення родині екс-міністра Агрополітики М.Присяжнюка мільйонів конфісковавних грошей. Чи тих суддів, які займалися справами Майдану і Автомайдану. Будемо сподіватися, що скоро з них знімуть недоторканість, і декілька суддів, вина яких буде доведена будуть посаджені» - заявив нардеп.

Крім того, за слова Дмитра Добродомова, всі судді мають пройти антикорупційну перевірку, а списки подання на призначення суддів перед тим, як потрапити на розгляд в Парламент, мають ретельно перевірятися.

«Мені нещодавно потрапив документ про перепризначення суддів на довічний термін у Львівській області. Проаналізувавши весь список, я знайшов щонайменше трьох одіозних суддів, це судді – Андрій Мазовіта, Ярослав Собків, Тамаз Деметрадзе. До цих людей в мантіях під час Майдану були застосовані дисциплінарні стягнення. Тому перед тим, як голосувати за призначення суддів, потрібно перевіряти кожне прізвище» - сказав Дмитро Добродомов.

Обговорюючи повноваження незалежних органів, Дмитро Добродомов наголосив, що Вища рада юстиції не має перетворюватись на корпоративний орган, який вирішує питання судівської недоторканності чи призначення судів. Члени ВРЮ, як і члени Антикорупційне бюро, мають обиратися на підставі результатів відкритого конкурсу.

«Потрібно запровадити виборність суддів, це логічне рішення,над яким потрібно працювати.Ще важливо звернути увагу на кваліфікованість суддів та готувати молодих незалежних суддів.Крім того, потребують ретельного аналізу всі справи, по яких були прийняті неправомірні рішення, для таких суддів має настати відповідальність» - сказав нардеп.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ