Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Наливайченко: Інцидент під НБУ спричинили провокатори банку-помийки

Українська банківська система розхитується за інструкціями радника президента РФ Владислава Суркова через представників фінустанов, яких прибрали від відмивання грошей через Фонд гарантування вкладів фізичних осіб і які спровокували вчора інцидент під Нацбанком.

Про це заявив у п'ятницю на брифінгу голова СБУ Валентин Наливайченко, передає кореспондент Укрінформу.

"Чіткі інструкції Суркова стосуються перше: задіяннія своєї агентури, представників спецслужб Російської Федерації у банківських установах України. Друге - задіяння всіх тих у банківських установах, які за рішенням чи то Нацбанку, чи то Держфінмоніторингу, чи інших контролюючих органів нашої держави прибираються від відмивання грошей через Фонд гарантування вкладів фізичних осіб. Вони наймають за подібними циркулярами провокаторів, людей, які приєднуючись до можливо справедливих акцій наших громадян, провокують те, що сталося біля Нацбанку" - сказав Наливайченко.

Як приклад голова СБУ навів Міський комерційний банк, стосовно діяльності якого відкрили кримінальне провадження.

"Ми чітко бачимо, що один з ліквідованих банків, помийка, пральна машина - Міський комерційний банк, який розікрав з Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 3,6 мільярда гривень, цинічно наймає протестувальників, провокаторів і доводить ситуацію до подій, що мали місце вчора під Нацбанком", - підкреслив Наливайченко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ