Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Адвокати Савченко не можуть отримати документи про стан її здоров’я

У Федеральній службі з виконання покарань відмовилися надати адвокатам Надії Савченко документи про поточний стан її здоров’я.

Про це Громадському повідомив один з її захисників Ніколай Полозов.

«Ми зверталися до Федеральної служби з виконання покарань з вимогою надати медичні документи від тих лікарів, які стежать за станом її здоров’я у лікарні СІЗО. Однак жодного документу досі надано не було», - сказав він.

Також адвокат повідомив, що зараз очікує від Європейського суду з прав людини офіційних відповідей, наданих Росією щодо процесу над Савченко.

За словами німецьких лікарів, які відвідали ув’язнену минулого тижня, компенсаторні можливості її організму нижчі, ніж їх оцінює вона сама та лікарі в СІЗО.

«Питання щодо звільнення Савченко приймається на політичному рівні. Відповідальність за це лежить на російській владі та особисто Владімірі Путіні», - підкреслив Полозов.

За його інформацією, стан здоров’я Надії не покращується. Вона продовжує голодування. Зараз вона важить близько 55 кг, втрата ваги становить близько 30%.

Стан української льотчиці Надії Савченко критичний і вона може померти у найближчі дні. Про це йдеться у блозі журналістки і члена Ради з прав людини при президентові Росії Олени Масюк, опублікованому в п'ятницю.

Масюк, яка зустрічалася з полоненою в четвер, нагадала, що Савченко голодує вже 76 днів, з них 15 вона перебуває без глюкози. За її словами, в українки почалися серйозні проблеми з внутрішніми органами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ