Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Посадовців львівського вишу судитимуть за хабарі у 175 тис. грн

Працівники міліції завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт відносно учасників організованої злочинної групи, котрі вимагали від абітурієнтів та студентів неправомірні вигоди. Загальна сума одержаних грошей становить 175 тисяч гривень та 1000 доларів США, повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВСУ у Львівській області викрили двох викладачів та заступника керівника одного з вищих навчальних закладів у Львові, котрі зловживаючи своїм службовим становищем, вимагали та одержували неправомірні вигоди.

Посадовці одержували неправомірні вигоди від абітурієнтів за зарахування їх у навчальний заклад відразу на другий курс. Крім того, зловмисники одержували гроші від студентів за сприяння їм у здачі заліково-екзаменаційної сесії.

Правоохоронці встановили, що зловмисники причетні до скоєння дванадцятих таких кримінальних правопорушень. Загальна сума неправомірної винагороди, яку отримали  посадовці від студентів та абітурієнтів склала 175 тисяч гривень та 1000 доларів США.

 Матеріали кримінального провадження щодо трьох посадовців за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України скеровано на розгляд до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ