Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент України та Канцлер ФРН обговорили стан виконання Мінських домовленостей

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову із Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Повідомили у прес-службі Президента України.

Співрозмовники обговорили стан виконання Мінських домовленостей для досягнення мирного врегулювання на Донбасі. Президент України повідомив, що українська сторона виконує Мінські домовленості. Натомість, бойовики не дотримуються режиму припинення вогню.

Співрозмовники також погодились, що ЄС у питанні подальшої політики щодо Росії має приділити належну увагу ситуації із виконання всіма сторонами Мінських домовленостей.

Президент України підкреслив важливість координації зусиль задля розміщення миротворчого контингенту в Україні та наголосив, що Україна зацікавлена, щоб такий контингент був сформований як місія Європейського Союзу.

Петро Порошенко та Ангела Меркель також обговорили економічну ситуацію в Україні та можливість додаткових заходів для її стабілізації. Ангела Меркель запевнила у подальшій підтримці України в питанні надання нової розширеної програми з боку МВФ. Співрозмовники домовились підтримувати предметний діалог на рівні урядів двох країн, зокрема між міністерствами фінансів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ