Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

МОЗ України оголосив конкурс на посаду директора Національного інституту раку

В МОЗ України відбулося засідання комісії з питань відкритого відбору кандидатів на посаду директора Національного інституту раку. Повідомили Гал-інфо в прес-службі МОЗ України.

Звертаючись до членів комісії перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександра Павленко наголосила, що завданням сьогоднішнього засідання є не лише розробка вимог та критеріїв до майбутнього керівника загальнодержавної онкологічної установи, відкритий діалог фахівців має закласти фундамент для створення нової процедури публічного відбору для залучення в медичну галузь професіоналів найвищого ґатунку.

«Нині українська медицина потребує лідерів в управлінні, лідерів в менеджменті, які здатні організувати фахівців та досягати реальних результатів. Саме такої кадрової політики МОЗ України буде прагнути досягти», - констатувала Олександра Павленко.

Під час засідання звучали різні думки та погляди на можливі вимоги та критерії відбору кандидатів на посаду директора Національного інституту раку. В результаті дискусії члени комісії одностайно вирішили, що допущеними до відбору можуть бути люди, які мають вищу освіту за напрямом «Медицина» та вчений ступінь, вільно володіють українською мовою та пропрацювали у сфері управління не менше 5 років.

На думку учасників засідання такі критерії є наддемократичними та відкривають широкий доступ фахівців спробувати свої сили поборотися за посаду директора Національного інституту раку.

За рішенням комісії, необхідні документи, а це заява на ім’я Міністра охорони здоров’я України, з проханням розглянути кандидатуру на посаду директора Національного інституту раку, резюме та копії документів, що підтверджують вимоги до кандидатів, номінанти можуть подати власноруч до МОЗ України з 2 по 17 березня 2015 року.

Голова вченої ради МОЗ України Валерій Запорожан запропонував до переліку поданих документів обов’язково додати й план розвитку головної онкологічної установи країни. Тож таку програму також необхідно подати із основними паперами.

«Ми сьогодні маємо унікальну можливість отримати не лише директора Національного інституту раку, ми маємо шанс побудувати сучасну онкологічну службу країни з новітніми підходами не лише в лікуванні, а до профілактики та раннього виявлення раку. Адже Національного інституту раку, де працює висококласний колектив фахівців, є лідером в клінічній онкології і на його базі варто створити сучасний центр із сучасним менеджментом, який би став взірцем для усієї України», - зазначив Валерій Запорожан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ