Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд зупинив конкурс на керівника аеропорту «Львів»

Міністерство інфраструктури України призупинило конкурс на посади керівників «Укрзалізниці», аеропортів «Бориспіль» та «Львів». Про це повідомила прес-служба Мінінфраструктури.

Як сказано в повідомленні, 27 лютого Міністерство інфраструктури України отримало ухвалу Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 20.02.2015 р. з питань забезпечення адміністративного позову (справа №804/3044/15). Ухвала зупиняє рішення Міністерства про пошук кандидатів на посади керівників «Укрзалізниці», аеропортів «Бориспіль» та «Львів», а також забороняє проведення наступних етапів відбору до вирішення судом зазначеної справи.

Справа відкрита за позовною заявою одного з учасників відбору, який не потрапив у черговий етап.

Від оголошення рішення провести відкритий і прозорий відбір кандидатів на посади керівників зазначених державних підприємств, Міністерство зіштовхнулося з супротивом з боку різноманітних зацікавлених осіб. Ці люди дуже багато зробили для дискредитації усієї процедури відбору, а також експертів, залучених до нього. Згадана вище судова справа – один із таких заходів. Міністерство вважає її безпідставною та буде оскаржувати ухвалу.

Проте, виконуючи рішення суду, відомство припиняє відбір кандидатів на посади керівників «Укрзалізниці», аеропортів «Бориспіль» та «Львів», оголошення про який було оприлюднене на сайті Мінінфраструктури 31.12.2014р.

Незважаючи на це, Міністерство залишається відданим прагненню знайти найдостойніших претендентів на керівні посади, незважаючи на тиск зацікавлених сторін. Тому, не очікуючи вирішення справи №804/3044/15, розгляд якої може бути довготривалим, розпочне нові конкурси відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №777 «Про проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки» від 3.09.2008 р., нещодавно затвердженої в новій редакції. Нажаль, це означатиме чергову затримку у призначенні керівників згаданих підприємств. Тим не менше, цей захід є необхідним, щоб зламати систему та домогтися того, щоб державними підприємствами управляли кваліфіковані менеджери.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ