Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Перевізники Львова пропонують возити пільговиків лише з 10.00 до 16.00

1/3
Львів - чи не єдине місто, в якому перевезення пільгових категорій громадян досі залишається невпорядкованим. Лише наведення ладу з перевезенням пільговиків дозволить не так різко та болісно піднімати оплату за проїзд в громадському транспорті. Про це розповів Іван Велійка, голова Асоціації перевізників Львівщини під час брифінгу.

"Для того, щоб не було надто болісним підняття плати за проїзд, потрібно шукати додаткові компенсатори, одним з яких повинно стати впорядкування перевезень пільгових категорій", - розповів Іван Велійка.

За його словами, перевізники з жовтня минулого року звертаються до Львівської міської ради з проханням вирішити питання з перевезенням пільгових категорій громадян, однак, жодної реакції немає.

"Місто Львів - чи не єдиний обласний центр, де це питання не вирішено. В інших містах існує або обмеження на одночасне перевезення від 3 до 6 пільговиків в автобусі, або обмежено час надання пільг. Більш демократичний підхід – обмеження в часі", - зазначив Велійка.

Перевізники пропонують запровадити у Львові обмеження для перевезення пільговиків по часу: з десятої години ранку до шістнадцятої години. 

"На нашу думку, шість годин достатньо, аби здійснити поїздки в своїх цілях, а в час пік за проїзд повинні платити усі", - наголосив Іван Велійка.

Завтра, 3 березня, за адресою вул. Левицького 67, в приміщені Личаківської районої адміністрації відбудуться громадські слухання з представниками перевізників Львівщини щодо питань впорядкування перевезення пільгових категорій громадян та підняття тарифів на проїзд в транспорті з першого квітня.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ