Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська освіта обіцяє Інтернет навіть в найглухіші села

Забезпечити загальноосвітні навчальні заклади І-ІІ ступенів комп’ютерною технікою на 100% та підключити до мережі Інтернет усі школи І-ІІІ ступенів планують цього року на Львівщині. Про це зазначила директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олександра Небожук на апаратній нараді під керівництвом голови Львівської ОДА Олега Синютки, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За словами Олександри Небожук, цього року в області продовжать роботу з оптимізації мережі навчальних закладів. «Основна мета оптимізації шкіл – це якісні знання і відповідно оптимальний фінансовий ресурс. У 2014 році призупинили функціонування 7-ми загальноосвітніх навчальних закладів (ЗНЗ) комунальної форми власності, 2 приватні ЗНЗ через відсутність учнів, а також реорганізовано 25 загальноосвітніх шкіл у навчально-виховні комплекси», - додала вона.

Під час наради очільник Львівщини акцентував увагу на підготовці робітничих кадрів: «У нас є проблема із професійно-технічною  освітою. Адже сьогодні реально бракує газовиків, слюсарів, токарів, електриків».

У зв’язку з цим він доручив спільно з підприємствами та навчальними закладами спрогнозувати на 2-3 роки потребу у робітничих професіях. «Профтехосвіта не виконує того завдання, яке перед нею стоїть, тому вона потребує переформатування», - наголосив Олег Синютка.

Директор обласного департаменту також повідомила, що минулоріч Львівщина зайняла перше місце за результатами зовнішнього незалежного оцінювання та Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, друге – за Інтернет-олімпіадами та четверте – за результатами Міжнародних учнівських олімпіад з навчальних дисциплін. «Ми єдині в Україні виплачуємо премії обдарованим учням, студентам, молодим науковцям, вчителям, і це відчутна підтримка обласної влади», - наголосила вона.

З проблем питань, озвучених на нараді, не вирішеними залишаються: Державна Програма «Шкільний автобус» та незавершене будівництво об'єктів в галузі освіти. У Львівській області  в стадії незавершеного будівництва перебуває 67 таких об'єктів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ