Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Редакція газети "Експрес" вимагає всебічного розслідування диверсії на території підстанції обленерго

Як відомо, унаслідок цієї події понад десять газет, у тому числі й газета «Експрес», вийшли у світ із затримкою у дві доби. Про це пише Експрес онлайн.

Пояснення причин аварії, поширене сьогодні відділом корпоративних зв'язків ПАТ «Львівобленерго», не відповідає фактичним обставинам справи, і може мати на меті відведення підозри від осіб, що мали на меті зупинку поліграфічного комплексу.

Про це заявив представник юридичного відділу газети «Експрес» Олексій Малярчук. За його словами, пояснення енергетиків відображають суть процедур, що здійснювались для усунення наслідків аварії, однак у ньому немає жодного пояснення причин аварії.

У то же час наявні в редакції документальні матеріали свідчать, що знеструмлення поліграфічного комплексу трапилось внаслідок цілеспрямованих дій невідомих осіб, які призвели до пошкодження кабелю, який забезпечує живлення виробництва. Зокрема, як свідчать наявні фотоматеріали, аварія трапилась виключно внаслідок підпалу силового кабелю у двох місцях, що мало місце на території підстанції обленерго.

На фото 1 та 2 ми бачимо територію підстанції обленерго. На фото 3 зафіксоване місце на території підстанції обленерго, через яке невідомі особи проникли у кабельний бетонний колектор. На фото 5-7 (верхні плити колектора вже зняті) добре видно, що пошкодження кабелю відбулося внаслідок підпалу у двох місцях сторонніх гумових та дерев’яних предметів.

У редакції газети «Експрес» здивовані позицією енергетиків. «Ми вважали, що «Львівобленерго» звернеться у правоохоронні органи, щоб розслідувати дії, які містять ознаки злочину, вчинені на його підвідомчій території. Однак, натомість ми побачили доволі дивний коментар, який приховує істотні обставини події. Саме тому ми звертаємось у правоохоронні органи від свого імені і надіємось, що енергетики не чинитимуть перешкод для проведення
слідчих дій на території режимного енергопостачального підприємства. Зі свого боку беремо цю справу на контроль, бо вбачаємо такого типу зумисних діях можливу спробу тиску на газету, яка проводить ряд розслідувань, у т.ч. й щодо найвищих посадових осіб Адміністрації Президента», -- заявив Олексій Малярчук, керівник юридичного відділу газети «Експрес».

Експрес онлайн

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ