Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство

Купи картину – придбай реанімобіль для бійців АТО

Центр волонтерства Народної самооборони Львівщини проведе в березні низку благодійних заходів під спільною назвою «Хвилина ціною життя». Метою акцій є придбання реанімобіля для бійців у зону АТО.

Поєднати приємне з корисним – саме це пропонують учасникам аукціону волонтери Народної самооборони Львівщини. Придбаваючи лот, учасник акції «вбиває двох зайців»: одержує уподобаний твір мистецтва – і робить внесок у купівлю реанімобіля для захисників України.

«Присвятивши лише одну хвилину свого часу, Ви можете зробити внесок в порятунок життя героїв, що захищають нашу землю», – зазначають організатори на сторінці акції у Фейсбук.

На цій же сторінці вже є (й щодня появлятимуться) представлені на аукціон лоти – твори мистецтва львівських художників. Зробити ставку можна до 20 години 18 березня.

«На Інтернет-аукціоні будуть представлені найрізноманітніші лоти. Зокрема, це картини, які нам люб’язно надали в художньому училищі, а також картини, вишивки бісером львівських майстринь. Крім того, будуть осколки снарядів, ящики від снарядів, привезені з зони АТО», – розповіла координатор акції Вікторія Пермякова.

Окрім Інтернет-аукціону, що завершиться 18 березня, в рамках доброчинного марафону відбудуться ще дві акції. 7 березня біля Палацу Мистецтв пройде благодійний Ярмарок хенд-мейд речей, а 14 березня у Палаці Сапєг (вул. Коперніка, 40а) відбудеться Закритий аукціон робіт відомих митців Львова.

Вікторія Пермякова повідомила, що на Закритому аукціоні будуть виставлені роботи знаних львівських майстрів, серед яких Олег Капустяк, Євген Равський, Володимир Богуславський, Тарас Беняк, Андрій Бокотей, Микола Шевчук. Їхні твори коштуватимуть від 400 до 2000 доларів.

«Попри затишшя на фронті потреба в реанімобілях у зоні АТО є дуже суттєвою. Зрозуміло, в яких умовах працюють машини, тому частина техніки, яку передавали ми, передавали інші волонтери, вийшла з ладу, була розстріляна», – сказав у коментарі «Гал-інфо» депутат Львівської міської ради, керівник Народної самооборони Львівщини Валерій Веремчук.

Волонтери сподіваються, що активність львівських меценатів допоможе зібрати їм 3 тис. євро. За словами Валерія Веремчука, за цю суму у Польщі поблизу німецького кордону можна придбати якісний реанімобіль у доброму стані, устаткований усім необхідним обладнанням.

«Коли перевеземо його в Україну, то в межах одного-двох днів визначимось, де є найбільш нагальна потреба в машині. Зараз до нас звертаються з різних підрозділів. І з медроти імені Пирогова, і з підрозділів, які стоять в напрямку Донецького аеропорту. Є потреба також в Секторі А на Луганщині. На момент купівлі ми будемо бачити ситуацію, тоді визначатимемося», – сказав депутат.

Сергій Стуканов

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ