Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Під час благодійної вистави «Вій, вітерець!» зібрали 30 тис. грн львівському госпіталю

27 лютого в Національному театрі ім. М. Заньковецької відбулася прем’єра вистави латвійського драматурга та поета Яніса Райніса «Вій, Вітерець!» режисера-постановника Вадима Сікорського та художника-постановника Наталії Тарасенко, повідомила прес-служба театру.

У 50-х – 70-х роках ХХ ст. вистава «Вій, Вітерець!» з великим успіхом йшла на заньківчанській сцені. Поставив 1950 року цю виставу Віктор Івченко, й вона відразу обросла легендами. Адже з невеликими перервами вона йшла у Львові аж до 1972 року: нею часто відкривали сезон, її завжди включали до гастрольного репертуару, а пісню про вітер із цієї вистави  знають усі покоління заньківчан.

Цьогорічна прем’єра була насичена подіями, а саме: 150 років з дня народження автора п’єси, благодійність та шановані гості. На запрошення Генерального директора  та Художнього керівника на виставу прибули гості з Латвії на чолі з депутатом Сейму Латвії, головою депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Україною п. Айнаром Межулісом та Почесний консулЛатвійської республіки Володимир Гарцула.

Прем’єра вистави була благодійною, адже усі зібрані кошти від продажу квитків, а  саме 30 000 грн. буде перераховано на потреби Військово-медичного клінічного центру західного регіону (м. Львів), де зараз на лікуванні перебувають воїни АТО.

Заньківчани розпочали 2015 рік з доброї справи. Прем’єру ж театру «Вій, Вітерець!» високо оцінили гості з Латвії та запросили на гастролі до своєї країни. Запрошуємо усіх на нашу виставу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ