Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівські шахтарі перекрили дороги до Червонограда: вимагають зарплат і відставки міністра

Сьогодні, 3 березня, у Червонограді на Львівщині шахтарі ДП «Львіввугілля» провели збори, під час яких сформулювали свої вимоги до влади. Про це повідомили на сторінці «Шахтарське місто» у соцмережі Вконтакте.

Гірники вимагають погашення боргу за грудень до цієї п`ятниці та відставки міністра енергетики Демчишина. Про це йдеться в листі львівських шахтарів до президента України Петра Порошенка.

Протестувальники заявили, що не вийдуть на роботу доти, поки влада не виконає їхні вимоги.

Народний депутат Ігор Васюник на своїй сторінці у Фейсбук повділомив, що сьогодні, 3 березня, всі шахти ДП «Львіввугілля» зупинили роботу через страйк.

«Шахтарі повністю перекрили дороги до міста Червоноград та вийшли з акцією протесту на головну площу міста. Вимоги залишаються ті ж: виділити кошти на реформування галузі та виплатити зарплати шахтарям. ДП «Львівугілля» - це понад 10,5 тис. шахтарів, які вимагають звернути увагу на їхні проблеми», - пише він.

Також Васюник заявив, що інформація призначення Ігоря Пиляя (людини регіоналки Королевської) на посаду в.о. гендиректора ДП «Львіввугілля» підтвердили з кількох джерел.

 «Очевидно, наказ про призначення не оприлюднили через інформаційний резонанс та протести шахтарів. Зараз з колегами-народними депутатами з групи «Львівщина» збираємо підписи під постановою про відставку міністра енергетики Демчишина», - повідомив нардеп. 



Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ