Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Українські військові завершують відведення 100-мм артилерії, - Міноборони

Українські Збройні сили завершують відведення озброєння калібром 100 мм від лінії зіткнення на Донбасі. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

"Так, від лінії, визначеної мінськими угодами, за останній час була відведена фактично всі артилерія калібру 100 мм, в тому числі гармати "Рута" і "Рапіра", — йдеться в повідомленні.

У Міноборони зазначили, що процес проходить згідно з "Планом контролю з координації та реалізації комплексу заходів щодо виконання мінських угод", підписаного у Загальному центрі з контролю і координації питань про припинення вогню і поетапної стабілізації лінії розмежування сторін.

"На жаль, російсько-терористичні війська в зоні конфлікту на Донбасі продовжують концентрувати сили і засоби на окремих ділянках і напрямах, значно посилюючи свої основні ударні тактичні групи. Обстрілювати передові позиції українських військ, а також проводять атакуючі дії тактичного рівня", — додали в Міноборони.

Нагадаємо, сили Антитерористичної операції 26 лютого почали перший етап відведення важких озброєнь з лінії розмежування на Донбасі — артилерійських систем по всій лінії зіткнення на відстань не ближче 25 км від лінії зіткнення.

Президент Петро Порошенко заявив, що українські військовослужбовціготові повернути важку техніку на колишні рубежі у випадку невиконання мінських домовленостей противником.

24tv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ