Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Кримінал  |  Надзвичайні події

Сергатюка у Львові мало не "люстрували" в смітнику

Спроба Віталія Сергатюка, Ярослава Свалеби та Петра Байса провести учора, 3 березня, прес-конференцію у Львівському прес-клубі завершилась скандалом. Працівникам прес-клубу довелось викликати міліцію, аби врегулювати конфлікт. Про це повідомив журналіст Гал-інфо.

Ото, 3 березня, о 12:30 у Львівському прес-клубі мала відбутись прес-конференція "Хто стоїть за дискредитацією Правого сектора та національно-паріотичних сил Львівщини? Провал кремлівської агентури" за участі Віталія Сергатюка, Ярослава Свалеби та Петра Байса.

На прес-конференцію також прийшли представники "Правого сектору" та їх прес-секретар, котрі заявили, що дані особи, котрі хочуть виступити перед журналістами, жодного стосунку до Львівського осередку  "Правого сектору" не мають. Зокрема, Віталія Сергатюка було виключено із "Правого сектору" 13 лютого.

У відповідь організатори прес-конференції відмовились починати свій захід доти, поки всі представники "Правого сектору" та журналісти партійної газети не покинуть приміщення прес-клубу. Натомість останні запевняли, що не чинитимуть жодних провокативних дій та дадуть змогу провести засідання прес-клубу.


Роману Шостаку, представнику прес-клубу, так і не вдалось вмовити Сергатюка розпочати прес-конференцію. "Я, напевно, поганий переговорник. Змушений повідомити, що прес-конференція скасовується", - зазначив Роман Шостак.

Після цього представники "Правого сектору" принесли до під’їзду будівлі Львівського прес-клубу сміттєвий бак. Кілька людей в балаклавах зайшли в офіс прес-клубу, однак Віталія Сергатюка їм не вдалось схопити. Їх зупинив Роман Шостак, вимагаючи покинути приміщення. Також він викликав міліцію.


"Ми прийшли для того, щоб висловити власну позицію. Люди, котрі жодного стосунку не мають до "Правого сектору, намагались провести прес-конференцію, назвавши себе керівниками організації, точніше політичної партії, і ми не могли цього допустити. Ми не мали на меті робити якісь провокації, але, на жаль, так вийшло, що почалась паніка", - пояснив ситуацію Тарас Хамер, командир 2-го запасного батальйону ДУК ПС.


Міліція, що на той чан підоспіла до місця події після довгих перемовин вивела організаторів прес-конференції на вулицю, посадила їх у авто МВС і відвезла геть.


Перед цим Віталій Сергатюк та інші організатори прес-конференції записали відео- звернення, в котрому попросили вибачення у журналістыв та зазначили, що начебто вони є представниками "Правого сектору".


 

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ