Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Дніпропетровську затримали двох високопосадовців, підозрюваних в організації «тітушок»

У Дніпропетровську затримали двох високопосадовців, підозрюваних в організації «тітушок». Повідомило Громадське ТВ.

У Дніпропетровську затримано двох високопосадовців за підозрою в організації побиття городян тітушками 26 січня 2014 року. Першими затриманими в цій резонансній справі стали, нехай і через рік після подій, заступник голови Дніпропетровської обласної ради Віктор Науменко та колишній заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ростислав Ботвінов.

Як повідомив прокурор області Валерій Романов, кримінальне провадження щодо цього злочину розслідувалося в обласній прокуратурі неналежним чином. За цим фактом чотирьох працівників прокуратури звільнено, в тому числі начальник слідчого відділу прокуратури області, двох слідчих притягнуто до дисциплінарної відповідальності, одного переведено на посаду з меншим обсягом роботи, матеріали щодо двух працівників прокуратури скеровано до Генерального прокурора України для прийняття щодо них відповідного рішення.

Окрім двох високопосадовців, що взяті під варту, встановлено ще одного організатора побиття учасників на мирній акції протесту, на теперешній час вирішується питання щодо оголошення його в міжнародний розшук, оскільки він перебуває за межами України. Також встановлено п’ятьох «бригадних», які привозили тітушок, один з них вже перебуває під вартою, ще один знаходиться в розшуку. У кримінальному провадженні, яке розслідується з липня минулого року, за фактом винесення суддями Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська завідомо неправосудних ухвал, досудове слідство майже завершене. Вчора Генеральним Прокурором України висунуто підозру щодо одного судді, стосовно іншого судді підозру буде висунуто сьогодні, 3 березня.

Заступник голови Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан переконаний, що у прокуратурі відбуваються глобальні зміни. Він вважає, що затримані є безпосередніми учасниками злочинів, але другим ешелоном. А перший ешелон, на його думку, сьогодні захищений депутатським мандатом.

Громадське ТБ Дніпро

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ