Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Спрощення процедури оформлення субсидій пенсіонерам не допоможе

В умовах стрімкого підвищення цін і тарифів на соціально значущі товари та послуги, падіння купівельної спроможності населення на 20%, інфляції в 26,7%, норма про виплату субсидій протягом року призведе до знецінення суми наданої субсидії приблизно на чверть, що, в свою чергу, зробить неефективним механізм субсидування пенсіонерів. Повідомила прес-служба Партії пенсіонерів України.

За словами голови Партії пенсіонерів України Миколи Кукуріки «Зменшення нормативів споживання реальних обсягів світла та газу, не дозволить пенсіонерам отримати субсидії в такому розмірі, що покривають повною мірою їх витрати на ЖКГ. Ми всі розуміємо, що таке зниження соціальних нормативів великою мірою нівелює ефективність спрощеного механізму субсидування, тому нова ініціатива уряду щодо комунальних субсидій може стати провальною. Крім того, я переконаний, що спрощений механізм субсидування лише породить новий виток корупції в ор ганах соціального захисту».

Нагадаємо, згідно з даними Держстату, минулого року субсидіями скористалися 1,6 млн осіб. А кількість тих, хто потребує держдопомоги, становить близько 3,5 млн. При цьому, середній розмір субсидії в опалювальний період становив 335,3 грн, а в міжсезоння - 73,8 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ