Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Кримінал

Львівська прокуратура вирішує питання про відкриття провадження щодо невиплати зарплати шахтарям

Керівництво прокуратури Львівської області 3 березня у Червонограді провело зустріч із працівниками та адміністрацією ДП “Львіввугілля”, посадовцями місцевої влади, а також представниками Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, з приводу ситуації на цьому державному підприємстві та причин виникнення заборгованості із виплати заробітної плати, яка призвела до масових протестів громадян, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.
За результатами обговорення під час цієї зустрічі органи прокуратури направили запит в ДП “Львіввугілля” щодо надання відповідної інформації про рух коштів, починаючи з минулого року, вжиті керівництвом заходи з метою погашення зарплатних боргів (листи в Міністерство, ДП “Вугілля України” тощо) та з інших питань.

Також, Територіальній державній інспекції з питань праці у Львівській області доручено провести перевірку додержання вимог законодавства про працю в ДП “Львіввугілля”.

Водночас, підготовлено листа у Міністерство енергетики та вугільної промисловості України щодо розв’язання проблеми з погашенням боргу із заробітної плати на згаданому держпідприємстві.

Відтак, після отримання відповідних документів буде вирішено питання про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей за фактом умисної невиплати зарплатні працівникам ДП “Львіввугілля”, а також заявлення, в межах повноважень, позовних заяв про стягнення таких боргів в інтересах працюючих у цій структурі неповносправних громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ