Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Червонограді шахтарі досі протестують на центральній площі міста

У Червонограді шахтарі досі проводять акцію протесту на центральній площі міста. Вони вимагають виплатити заборгованість заробітної плати. Про це сьогодні, 4 березня, повідомив у коментарі Гал-інфо міський голова Червонограда Ігор Чудійович.

Він розповів, що протестувальники 2 березня перекрили рух транспорту поблизу залізничного вокзалу Червонограда. Але вчора (3 березня) близько 15.00  шахтарі розблокували дорогу. Наразі вони пікетують на головній площі міста. 

Ігор Чудійович зазначив, що найперша вимога шахтарів виплата заробітної плати.

«Шахтарі хочуть працювати. Однак, вони розуміють, що тільки у формі пікету зможуть заявити про свої права та добитися справедливості», – сказав він.

За словами Ігоря Чудійовича, чиновники поки що нічого не обіцяють пікетувальникам. Однак, питання вирішується.

«Ми спілкуємось у телефонному режимі з головою Львівської облдержадміністрації Олегом Синюткою. Окрім того, ми зверталися до заступника міністра енергетики та вугільної промисловості. Він обіцяв підійти до прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та допомогти . Також наші представники мали зустріч з головою ВР України  Володимиром Гройсманом, котрий сказав, що допоможе поставити питання на розгляд перед президентом України», – розповів міський голова Червонограда.

Отже,  вимоги шахтарів, які були прийняті 3 березня на центральній площі такі:

1)Вимагаємо виплатити заборгованість по заробітній праці за 2014 рік і 2015 рік.

2)Вимагаємо передбачити державну підтримку для шахти ДП «Львіввугілля» згідно коаліційної угоди.

3)Усунення з посад міністра енергетики та вугільної промисловості Демчишина В.В.

4)Скасувати наказ міністерства енергетики та вугільної промисловості про призначення нового генерального директора ДП «Львіввугілля» Пиляя І.Д

5)Вимагаємо у міністерства енергетики  та вугільної промисловості  призначити на посаду генерального директора ДП «Львіввугілля» Акімова О.А.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ