Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

На Львівщині – бум автокрадіжок

Останнім часом збільшилась кількість злочинів, пов’язаних з крадіжками майна з автомобілів. Вчиняється цей вид злочину як в денний, так і в нічний час доби. Найчастіше викрадають мобільні телефони, ноутбуки, які люди необачно залишають в салоні авто, а також системи навігації, відеореєстратори тощо, пише спільнота Varta1 - Варта1 у Фейсбук.

Щоб не стати жертвою автомобільних зловмисників, Варта1 радить водіям:
- в темний час доби залишайте авто лише на стоянках, які охороняються;
- використовуйте крім механічних пристроїв замикання ще й автомобільні сигналізації;
- при виході з автомобіля завжди забирайте всі цінні речі з нього (телефони, барсетки, гроші, відеореєстратори);
- будьте обачними та обережними - так ви зможете захистити себе і свій автомобіль від крадіїв.

Що викрадають най частіше:
1. Це номерні знаки - порада: закріпіть номерний знак так, щоб у злочинця відпало бажання його зривати ( на самонаріз чи кліпсою, якщо є накладка - то місця кріплення скетчем. Це все ускладнить викрадення номерів ) Також по номерах працює уже велика кількість шахраїв - переважно номер викидають в радіусі до кілометра і лишають записку: хочеш повернути - звернись за номером ( є свідки, які вказують, що по тих телефонах ціла база, о довго шукають, де є цей номер). Навіть після оплати повернення номерних знаків не гарантується.
2. Розбивання вікон в автомобілі - за один день 2 березня уже є три звернення на‪#‎varta1про розбиття, і це лише про ті, які розказують. Порада: не залишайте цінних речей в автомобілі, щоб злочинець не мав спокуси зайнятись вашим авто.
3. Викрадення коліс - цей вид крадіжки не так давно з’явився у Львові. Протягом двох тижнів було зафіксовано 5 крадіжок. Порада: для коліс є секретки (болти з своєрідним ключем ) які в принципі можуть ускладнити знімання коліс з авто і не дадуть можливості легко викрасти колеса.

4. З подорожчанням бензину з'явилися люди, які викрадають бензин. Теперішні авто мають Г-подібну шийку заливки палива, що ускладнює викрадення палива, але все таки існують авто, які цього не мають. Порада: на будь-якому автомобільному базарі можна придбати кришку бензобаку з замком, який дасть можливість не втратити дорогоцінне паливо.

«Друзі! Всі ми розуміємо стан в Україні, але все таки хочеться донести, що окрім самого себе, ніхто не зможе так правильно забезпечити безпеку своєї власності. Тому не полінуйтеся прочитати і передати далі, і обов'язково взяти до уваги і зробити рекомендовані нами речі. Все в наших руках, і давайте разом покажемо, що такий вид шахрайства і грабежу ми мінімізуємо у Львові, і тоді не буде чим їм тут займатися», - закликають у спільноті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ