Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській філармонії відбудеться концерт-присвята 200-річчю Тараса Шевченка «За Чумацьким шляхом...»

У вівторок, 10 березня, о 19:00 у Львівській філармонії відбудеться концерт-присвята 200-річчю Тараса Шевченка «За Чумацьким шляхом...». Про це повідомили у відділі реклами та маркетингу Львівської філармонії.

Так, вперше в Україні на сцені філармонії на концерті прозвучить пісенна симфонія «За Чумацьким Шляхом…», для солістів, хору та оркестру Юрія Алжнєва. Симфонія написана у 2014 р. (січень-вересень). За авторським задумом цей твір продовжує  великий  симфонічний цикл:

Симфонія – Пролог («Чорнобильська»,  ред. 2006 р.), Симфонія ланів («Оваста Перва», 2011 р.), Симфонія священного каменя («Кургаль Шу-Нун», 2012 р.).

Наскрізною думкою  в симфоніях постає вічне прапрадідівське питання: «Хто ми?!» і «Куди йдемо?!.».

До симфонії увійшли зразки пісенної культури України: «Пора тобі, вербице, розвиться…» (пісня космологічного рівня будови  життя), «Ой горе тій чайці…» (чумацька пісня про долю нашого народу), «Як заспорив – зазмагався…» (пісня-притча), а також музика на слова поета з Полтавщини Василя Бондаря, із Слобожанщини Віктора Бойка і легендарної Ліни Костенко.

Це масштабне дійство об’єднає під батурою Сергія Хоровця Галицький академічний камерний хор, Хор студентів Львівського державного музичного училища ім. С. Людкевича, Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії та солістів, серед яких  Наталія Половинка (сопрано),  Марія Мельничин (мецо-сопрано), Микола Тетюк (тенор), Олексій Кувітанов (баритон), Юрій Гадзецький (бас).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ