Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Міська рада не розглядає звернення про суборенду приміщень комунальної власності

Питання суборенди приміщень в сьогоднішніх умовах кризи виходить на перший план. Однак, управління комунальної власності ЛМР не виносить дані рішення на розгляд. Про це журналісту Гал-Інфо розповіла Ірина Шалаковська, депутат Львівської міської ради та член постійної депутатської комісії Комунального майна та власності.

"Якщо орендар знає, що йому забагато площі і він може звільнити частину приміщення, то чому він не може надати його в суборенду? Зараз це питання дуже актуальне, адже підприємці говорять, що їм важко сплачувати орендну плату. Особливо ці проблеми торкнулись торговельного бізнесу, котрий пов'язаний з продажем іноземної продукції, купуючи її за валюту", зазначила Ірина Шалаковська.

В умовах сьогоднішньої кризи суборенда частини приміщень може знизити фінансове навантаження на підприємців. Однак, за словами депутата, такі рішення управління комунальної власності не розглядає.

"Зараз, якщо підприємець хоче надати частину орендованого ним приміщення в суборенду, то він повинен вивільнити цю частину приміщення та за власний кошт провести експертизу, оцінку вартості, розробити технічну документацію на роз'єднання приміщення. Лише після цього приміщення буде виставлено на комерційний конкурс. Такий підхід станом на сьогодні неправильний", - вважає Ірина Шалаковська.

Натомість начальник управління комунальної власності Інна Свистун зазначає, що така інформація лише частково відповідає дійсності. "Насправді ми розглядаємо звернення про надання приміщень в суборенду, однак, лише у тих випадках, коли в нас немає заперечень щодо певного приміщення. До прикладу, до нас звернувся Історичний музей про надання в суборенду частини своїх приміщень. В Управління охорони історичного середовища були застереження щодо таких дій, тому ми відмовили в розгляді питання суборенди даного приміщення", - зазначила Інна Свистун.

Надання приміщення в суборенду відбувається набез конкурсній основі, до чого в управління комунальної власності є певні застереження. "Якщо підприємцю не потрібне приміщення, він може передати його нам. В такому разі приміщення буде винесене на конкурс", - розповіла Інна Свистун.

Також, на її думку, питання суборенди приміщень дещо перебільшене. "Це питання не стоїть надто гостро, до прикладу, за січень цього року ми отримали лише три заявки про суборенду", - прокоментувала Інна Свистун.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ